Uuden edessä

Uuden edessä

Neulonut olen aina. Jo pienenä tyttönä neuloin leikkihevosille loimia ja satulahuopia. Silloin en vielä tiennyt mitä kaikkea tulen tekemään isona. En tiennyt vielä vuosi sittenkään, kun tilauksia villiksiin alkoi tulemaan ovista ja ikkunoista. En tiennyt silloin, että perustan oman pienen puodin. En tiennyt, että se oli ollut unelmani ehkä jo pidemmänkin aikaa.


Tässä sitä nyt ollaan. Uuden edessä. Olen syksyn ihmetellyt verkkokauppa-alustaa, tutustunut verotuksen maailmaan, alveihin ja lahjakortteihin. Oppinut valtavasti uutta ja siinä samalla neulonut villiksiä ihanille asiakkailleni. 


Villa oli selvä valinta materiaaliksi. Ihanampaa ja luonnollisempaa materiaalia ei mielestäni ole. Takkia harvoin enää näkee ylläni sillä villapaita vaan toimii joka tilanteessa. Olen tuottanut myös omaa lankaa, suomalaisen lampaan villalankaa. En sitäkään tiennyt vielä vuosi sitten tapahtuvaksi. 


Eräs ystäväni heitti ilmoille, että pitäisikö sinulla olla Päivillan omaa lankaa? Lähinnä hihittelin ajatukselle, sillä eihän se nyt niin yksinkertaista ole, mistä nyt omaa lankaa saisin. Ajatus jäi kuitenkin kytemään ja otin selvää, mistä saisin villaa ja miten saisin sen kehrättyä langaksi. Nyt pitkän odotuksen jälkeen minulla on ensimmäinen erä Päivillan aitoa 100% villalankaa, johon villat olen hakenut lähitilan onnellisilta lampailta. Ne olivatkin mainioita tapauksia, ihania ja hyvin hoidettuja. Seurallisia tyyppejä. Lisää tätä ihanaa lankaa on tulossa, kunhan kehräämöstä ne saan! 


Pääpaino tulee, ainakin tämän hetken tuntemuksien mukaan, olemaan villapaitojen suunnittelussa ja neulomisessa. Samalla haluan edistää suomalaisen villan ilosanomaa, vaikka materiaalina usein vielä onkin islantilaisen lampaan villalanka asiakkaiden niin toivoessa. Ilokseni olen huomannut, että yhä useammin asiakkaat valitsevat materiaaliksi kuitenkin suomalaisen villan. 


Villisten ohella haluan tarjota itse tekeville, taitaville käsityöharrastajille laadukkaita materiaaleja, tarvikkeita ja ohjeita Päivillan villiksiin ja asusteisiin. Valikoima on vielä näin alussa suppea, mutta laajenee tarpeiden ja toiveiden mukaan. 


Tässä sitä siis ollaan, uuden edessä ja valmiina verkkokaupan mukana tuleviin haasteisiin! 


Hyvää Uutta Vuotta!

Kommentit