Päivillanka

Päivillanka

Päivilanka - Päivillan ikioma täysin suomalainen villalanka! 

Se on aitoa lampaanvillaa. Eikä mitä tahansa, vaan tästä Päivillan toimipisteen lähistöllä sijaitsevan Laihon Lammas -tilan onnellisten lampaiden villaa. Todellinen lähituote. 

Lampaat elävät tavallista lampaiden elämää. Kesällä laidunnetaan ja talvella pääsee sääsuojaan. Keväällä syntyy ihania pikku karitsoja, joita äipät hoitavat huolella. Lampaita ruokitaan ja hoidetaan mallikkaasti. Olen itse päässyt katsomaan ja rapsuttelemaan näitä ihanuuksia ja voisin tuijotella ja seurailla heitä vaikka kuinka kauan. Aivan mahtavaa oli keväällä päästä tapaamaan aivan vastasyntyneitä karitsoja, miten pieniä suloisuuksia he olivatkaan! 

Näiden tyyppien villapuvut muuntuvat upeaksi langaksi Pirtin Kehräämössä. Lanka on suhteellisen pehmeää ja sopii erityisen hyvin villapaitoihin ja asusteisiin. Koska lankaan ei ole lisätty vahviketta, niin villasukissa se ei kestä. Lankaa ei myöskään ole värjätty, joten Päivillanka on täysin luonnonsävyistä. Tällä hetkellä tarjolla on tummanharmaata, vaaleanharmaata ja luonnonvalkoista lankaa. Jo pelkästään näillä sävyillä taiot itsellesi upean villiksen! Mutta ei hätää, jos haluat neuleeseen muitakin värejä, niin Willawanttuut ihana käsinvärjätty suomalainen villalanka on täysin yhteensopiva Päivillanka -kanssa! Tervetuloa puodin puolelle ihastelemaan!

Moni kavahtaa suomalaisen villalangan hintaa. Se on tosiaan hieman korkeampi, kuin ulkomailta tuoduilla langoilla. Kannattaa kuitenkin huomata, että ostaessasi kotimaista, pientuottajien tuottamaa villalankaa, niin raha jää kokonaisuudessaan Suomeen. Villan kehruuttaminen langaksi on aika arvokasta. Hinta muodostuu raakavillan hinnasta lampurille, kuljetuksesta kehräämöön ja takaisin ja tietenkin kehräämön kustannuksista. Vyyhdin hinnasta menee osa myös lakisääteisiin maksuihin, veroihin ja vakuutuksiin. Suosimalla suomalaista tuet parhaiten kotimaista pienyrittäjyyttä ja näin pidetään myös maaseutu elinvoimaisena!

Päivillankaa ei toistaiseksi saa muualta, kuin Päivillan verkkokaupasta. Tarkoitus on jalkautua kesän aikana lähitorille ja Päivilla osallistuu myös Laihon Lammastilan kanssa 9.7.2022 Avoimet maatilat -päivään! Voit lukea aiheesta lisää Kasvua Hämeessä -sivulta! Päivillanka on luonnollisesti tapahtumissa mukana! Kannattaa muuten tilata Päivillan uutiskirje. Sitä kautta saat ensimmäisenä tiedon tarjouksista ja tapahtumista!

Ihanaa kesää kaikille ja olkaa rohkeasti yhteydessä jos mikään mietityttää! 

Päivi


Kommentit